eskont menica.

Eskont menica

kako?

Alchemist vrši eskont menica tako što od svojih klijenata otkupljuje menice iz redovnog poslovanja koje su izdate od strane njihovih bonitetnih kupaca.

Menice moraju biti izdate na bazi faktura, ugovora, overenih situacija, a za namenu odloženog plaćanja klijentu po osnovu izvršenog posla, i registrovane u nadležnom registru menica koji se vodi kod Narodne banke Srbije.

menica

zašto eskont menica?

Osnovne koristi koje klijent ostvaruje kod eskonta menica, jeste pravovremeno raspolaganje likvidnim sredstvima, što stvara mogućnost za značajno poboljšanje i proširenje poslovanja društva sa jedne strane, a sa druge strane omogućava bolju konkurentnost na tržištu, s obzirom na sve izraženije zahteve kupaca za dužim rokovima plaćanja.

Usluga eskonta menice realizuje se na taj način što se po potpisivanju Ugovora o eskontu menice i indosiranju menice koja je predmet otkupa Alchemist-a, na račun klijenta uplaćuje iznos nominalne vrednosti menice, umanjen za iznos obračunatog eskonta od dana otkupa, do dana dospeća menice, kao i za iznos obračunate provizije za eskont menice. Po izvršenoj naplati otkupljene menice celokupan nominalan iznos meničnog potraživanja pripada Alchemist-u.

Podnesite zahtev za eskont menica već danas!

Eskont menica se realizuje u rekordno kratkom roku koji je obično kraći od 24 časa.

Garantovano konkurentna ponuda.

Kontaktirajte nas

Nismo trenutno tu. Pošaljite nam poruku i brzo ćemo vam odgovoriti.

Not readable? Change text. captcha txt